van 29 Palms (California) naar Tucson (Arizona) - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Martin Power - WaarBenJij.nu van 29 Palms (California) naar Tucson (Arizona) - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Martin Power - WaarBenJij.nu

van 29 Palms (California) naar Tucson (Arizona)

Door: martin

Blijf op de hoogte en volg Martin

11 Mei 2006 | Verenigde Staten, Washington, D. C.

Lieve mensen,

Fijn dat jullie met me meereizen. Er zijn een aantal vragen aan me gesteld waarop ik een antwoord tracht te dichten.
- Wim (collega) vroeg of er in de USA zoiets was van een Natuurbeschermingswet (NBW) zoals in Nederland. Echt een vraag van een werkalcoholic, want Wim begeeft zich onlangs nu in de vergunningenwereld van de NBW. Ik moet zeggen dat de USA qua NBW het aardig voor elkaar heeft. Soortenbescherming en lijsten van bedreigde soorten. Ook ten aanzien voorlichting m.b.t. de natuur doen ze veel. De visitor-centre van de verschillende parken geven daar veel aandacht aan. De ene centra nog mooier dan de ander met o.a. panelen, dia/film-presentaties. Aan de kant van de verschillende typen wegen zie je waarschuwingsborden "$1000,- fine for liter", dus als je je asbak leegt op straat of afval uit je autoraam werpt en ze snappen je natuurlijk dan kost je dat een aardige duit hier. Aan de andere kant zie je hier (per staat verschillend) rotzooilocaties aan de kant van de weg waar autowrakken her en der liggen, kapotte woningen, rommelerven etc.
- Gert Rootje; Het schijnt dat de eerste bewoners hier een plek hadden bezet waar 29 palmen aanwezig waren, en dan

• 11 Mei 2006 - 10:54

Jessica:

Sorry mart tijdje niks van ons laten horen moet alles nog lezen hoop dat vanavond te doen. By de way ma is even niet te bereiken ze is by Den HElder, Verder hoop ik dat alles ok is met je tot horens.en dikke kus van amber groetjes van gert

• 11 Mei 2006 - 18:39

Hans:

Hoi Martin,
    Al een beetje gewnt dat alleen mag reizen.Met Bert was het natuurlijk gezelliger.Maar alleen slapen in een kleine tent heeft ook zijn bekoring.De foto's zijn erg mooi.
    Nog geen rond je typpie gehad.Hou je taai!!!!!!!
    Wij blijven je volgen.
    DOOOOOOOOOOOOOOOOOOIIIIIIIIII

• 11 Mei 2006 - 18:40

Hans:

Ik bedoel beren rond je tent