Van Moab naar Hurricane (beide in staat Utah) - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Martin Power - WaarBenJij.nu Van Moab naar Hurricane (beide in staat Utah) - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Martin Power - WaarBenJij.nu

Van Moab naar Hurricane (beide in staat Utah)

Door: martin

Blijf op de hoogte en volg Martin

24 April 2006 | Verenigde Staten, Washington, D. C.

Donderdag, 20 april 2006

Vandaag staat weer een park op ons programma en deze keer is het de "Canyonlands National Park" dat vlak onder Moab ligt. Het schijnt een van de ruigere parken te zijn. Het wordt een beetje eentonig maar weer mooi weer en dus ons teer huidje weer insmeren met een een of ander goedje. Dit park heeft een north-rim en een south-rim dus van de noord- als de zuidzijde kunnen we het park bekijken. We bezoeken eerst de South-rim. Het park bezit bepaalde rotsformaties/vormen. Bijvoorbeeld "needles" (puntige rotsformaties) en "mushrooms" (paddestoelvormige rotsformaties). Het mooie is de gelaagdheid van de vele formaties in de kleuren wit/rood. Bert en ik hebben een aantal trails belopen. Het park is zo groot dat we deze dag alleen de south-rim bezocht hebben. De North-rim doe ik maar een andere keer, misschien met mijn toekomstige nieuwe reisvriend Harry Wiggers die me begin juni opzoekt. Nu weer verder via Moab naar onze "nieuwe" park "Capitol Reef" die we morgen willen bezoeken. We zijn over de wegnummers [211], [191], [interstate 70] en [24] gereden. Oja, het park was niet zo indrukwekkend als de parken die we eerder zagen, of zijn we al verwend/verzadigd? Ik in elk geval nog niet. In Torrey onze volgende slaapplek gevonden.

Vrijdag, 21 april 2006

Rustig opgestaan en lekker gedoucht. Ontbijt genoten in een apart ontbijtzaal gekoppeld aan een benzine/shop (andere locatie nabij motel). Voor het eerst een gekookt eitje ontdekt in een pot met ijswater. Toch maar een paar eieren genuttigd op een toast om mijn proteinegebrek aan te vullen. Onderweg naar het "Capitol Reef park" vlak voor het al een paar mooie view-points ("Panorama Point", "Sunset Post" en "Goosenecks") belopen en intens genoten van deze prachtige uitzichten op de bergen en canyons. Daarna de vistor-centre bezocht en de mooie trail "Fremont River Trail" gedaan. Onderweg genoten van de insecten, bloemen, vogels (Chukar-patrijsachtige; en de White crowned sparrow), herten met ezelachtige lange oren en van de mooie Fremont-river. Daarna doorgereden naar de "Grand Wash" een nauwe kloof die we konden belopen. Onderweg zouden we gauw de "Cassidy Arch" (stenen boog) zien, maar die hebben we nooit kunnen vinden. We waren veel te ver gelopen in die kloof en daar ons heel nietig gevoeld. Dat maakte het mislopen van die arch goed. Voordat we het wisten was het alweer 15.30 uur, de tijd gaat vreselijk snel. Bert en ik besloten om een extra dag aan dit park te koppelen, omdat we meer moois verwachten en de omgeving plezierig vonden. We zijn dus onverwacht weer naar onze amerikaanse "vriendinnen" van het motel gereden om een extra nacht daar door te brengen. We kregen geen extra korting waar we om vroegen maar als straf moesten we $ 5,- extra betalen omdat het weeekendtarief was. Balen zeg, dus maar een simpele maaltijd (pizza bij Patio) vandaag.

Zaterdag, 22 april 2006

's Ochtends om 8.00 uur weer aan ons gekookt-eitje met toast ontbijt, niet erg hoor. Nu beginnen aan deel 2 van ons parkhoofdstuk "Capitol Reef". Nog een paar andere trails belopen en weer zo'n mooie nauwe kloof (canyon) doorheen gewandeld. Onderweg zagen we steeds weer verrassende rots/bergformaties qua kleur, gelaagdheid en vorm. Genieten zeg. Nog niet ales gezien, maar wederom genoten van een toch ander type park dan de andere die we hadden bezocht. Nu op weg naar "Zion national Park" die we morgen willen bezoeken. Via de wegnummers [12] en de [89] hebben we een motel in Hatch gevonden. Oja, onderweg hier naar toe zijn we een aantal keren gestopt vanwege de prachtige kleuren en rotsformaties. Onderweg zijn we door de "Boulde Moutains" en "Escalante Moutains" en Canyons gereden en ons hoogste punt was 9400 feet. Hier zagen we voor het eerst wit/witgele canyons. Een prachtige kronkelweg die we hadden gereden. We reden een ander beroemde natuurpark langs namelijk "Bryce Canyon" die ik later met Harry zal bezoeken. Op onze weg kwamen we toevallg (Bert herkende deze plek van zijn vorig bezoek aan de USA) "Red Canyon" met echt moie rode kleuren (pijn in de ogen kleur). Deze locatie zal ik zeker nog verder onderzoeken. Onderweg zag ik ook de mogelijkheid om Bryce Canyon met een vliegtuigje te bewonderen, iets om te onthouden. Samen met Harry?

Zondag, 23 april 2006

Nu was "Zion National Park" aan de beurt om door ons te worden belaagd. Here we come. Het is een groot park en het was deze dag druk met veel "zondagse amerikanen". Ze hebben natuurlijk ook weekend en gaan met hun familie de parken in en Zion is geliefd bij de amerikanen. We hadden eerst een 15 miles Scenic-drive door het park voordat we het visitor-centre betraden. Erg mooi. Bij het centre hebben we onze auto achter gelaten en gebruik gemaakt van een shuttlebus die om de 7 minuten hogerop het park inreed en waar je maar wilde op bepaalde locaties kon uitstappen om trails te lopen. Ook dit park moet langer voor uittrekken (3 a 4 dagen) en is zeker de moeite waard. Om 15.30 zijn we het park uitgereden en richting St. George gereden en in "Hurricane" jawel, ons motelletje betrokken. Hierna nog effe naar Wal-Mart om Bert zijn geheugenkaart van zijn digitale camera te laten legen. Morgen gaan we naar Las Vegas, iets anders dan een natuurpark. Ik ben benieuwd wat ik daar tegen kom (allen eenarmige bandieten?). Bert is daar eerder geweest. Ons, vooral Bert, wacht een aangename verrassing, want....... we krijgen bezoek van zijn vriendin Antoinette uut Grunnen. Zij komt om 18.50 plaatselijke tijd en we wachten haar daar op in Las Vegas. Bert is niet meer te houden.............help!!!!!!!!

• 24 April 2006 - 10:19

Joke:

Het is geweldig jullie verslag te lezen. Prachtig al die natuurfoto's,vooral ook die bloemetjes. Ik geniet ook weer van de tuin en de zon, af en toe laat hij zich zien. Welkom in de U.S. Antoinet en veel plezier met zijn drieen. Liefs Joke

• 24 April 2006 - 11:23

BioBak:

Hoi Lumper en Bert.Lees met veel plezier jullie berichten.Nu zijn jullie de drie musketiers(incl Antoinet)Veel plezier samen.Donderdag mag je een borrel op me drinken ,want ben dan jarig.Ik ga dan uit eten, en je snapt al (hihi)waar dat is!!Have fun there and behave!! (ik doel op Bert...)Gr van Biobak.

• 24 April 2006 - 12:32

Cato:

geweldig,al dat mooie natuurschoon.
    nog veel plezier daar.

• 24 April 2006 - 20:31

Bella:

Wat genieten of niet dan van al die avonturen. Het is maar goed dat er een dagboek bijgehouden wordt volgens mij is het te veel om te onthouden. Ja Martin, jij bent ook de jongste niet meer! Straks kunnen je hersenen het niet meer aan. Mister Abraham to be!
    We zijn bezig met de voorbereidingen voor het feest van Abraham Gert. Al een leuke spandoek gemaakt "Onze 50 jarige duikende klusser laat 't liefst zijn dorst door de bronnen van Schinnen blussen". Uit Schinnen komt namelijk het Alfa bier. Vrijdag is het feest. Dus niet vergeten om even te mailen als je de kans krijgt. De reisverslagen print ik voor ma uit en ze geniet van de verhalen. Ze kijkt alweer uit naar de volgende.

Doegie & xxx van je allerliefste zusje

• 25 April 2006 - 19:47

Max Frens Joan Mies:

he broer alles goed daar,hier wel ben al wezen slapen op de camping en ben een terras aan het leggen,heb ook al gevist op paling maar helaas niks gevangen. heb je nou al fossielen gevonden?bijzonder mooie foto's van daar nou groetjes maar weer en ook aan groetjes aan bert

• 26 April 2006 - 11:32

Rootje:

He Martin, geen kans op een prive-chat, dus... Iedereen mag meelezen hoe ik mijn emoties de baas houd om je te melden dat we je hier vreselijk missen en zo, maar nog meer balen dat jij wel en wij niet mooi weer hebben, grootse parken bekijken, van vergezichten genieten (mijn uitzicht is ook groen, maar betreft de lokale bp-pomp). Maar wees niet bang, ik houd mijn bericht heus korter dan dat van Cato. Eniwee, ben blij dat het je goed gaat. Hier ook alles ok, al houdt Sjors ons nog hele nachten wakker, en ben als gevolg gewoon te moe om al jou wederwaardigheden en al de reacties daarop dag tot dag te volgen. Ik kom naar de diavoorstelling in Martiniplaza, ok? Kom maar snel terug, tot gauw, Gert

• 26 April 2006 - 12:39

Marijke:

Hoi Bert, en Martin en nu dus ook Antoinette,

Wat een lellen tekst moeten we doorspitten om jullie bij te houden; knap hoor om zo trouw alles weer te geven.(wel leuk voor later.) En de foto's zijn ook om erg jaloers op te worden; wat een reis!!!

Blijf genieten, wij ploeteren hier wel door met een lauw-warm zonnetje. Onze beurt komt wel ook weer. Liefs marijke

• 26 April 2006 - 17:08

Hans:

Hoi Mannen,
    Ik lees met heel veel plezier julli uitgebreide reisverhalen./Het is om te smullen .Ook geniet ik van de prachtige foto's.Ga zomaar door jongens en blijf genieten van jullie vakantie.Groetjes mannen ook aan Antoinette

• 27 April 2006 - 07:47

Rootje:

Martin, mijn berichtjes aan jou komen niet door..?!
    Hoi, Gert

• 28 April 2006 - 08:34

Rootje:

Martin, ik durf het je eigenlijk niet te zeggen... Ik heb iets heel ergs gedaan!?! De DVD (extended version, dubbed CD) van King Kong gekocht. Erg he? Maar je mag h'm wel lenen, hoor, tzt... Groetjes, Gert

• 29 April 2006 - 15:21

Josje:

Martin, wat een geweldige reis ben jij aan het maken! Ik was bij Joke op bezoek en kreeg van haar de info over je web-site. Daar maak ik graag even gebruik van: MARTIN NOG HEEL VEEL PLEZIER IN DIE VERPLETTERRENDE OMGEVING WAAR JIJ IN BIVAKKEERT. GENIETEN MAAR!!! Samen met je reisgenoten.
    Groetjes van Josje Silanno